Landšafto dizaino festivalis / pradžios renginys „Kiemas Nr. 1“

Square

Rugsėjo 20 d. 18:00 val. viešbučio HOF konferencijų salėje [Maironio g. 21A] startavo pirmasis Landšafto dizaino festivalio renginys-dirbtuvės „Kiemas Nr. 1“.

Pirmus metus organizuojamas TARPTAUTINIS LANDŠAFTO DIZAINO FESTIVALIS yra skirtas kraštovaizdžio dizaino, želdinių ir gamtos mieste aktualizavimui ir vaidmens stiprinimui, formuojant mūsų geresnę ateitį. Laukiame Jūsų ir kaimynų pirmame renginyje, kuriame pranešimų formatu suteiksime jums įvairiausios informacijos apie viešų erdvių ir kiemų dizainą, gyventojų aplinkos kūrimą, meno, gamtos ir kultūros derinimo praktikas Lietuvoje ir užsienyje, pridėtines vertes formuojančias lauko zonas, mažųjų architektūrinių sprendinių galimybes ir kitas, jūsų kiemui ir kaimynystei svarbias aktualijas.

Renginys buvo atviras visuomenei ir sulaukė pilnos auditorijos. Įžanginiame renginyje, skirtame susipažinimui su įvairiomis miesto kiemo sutvarkymo galimybėmis, dalyvavo ir pranešimus skaitė:
Gediminas Banaitis-Skrandis („Kaunas 2022“ Dizaino programos koordinatorius) Landšafto dizaino festivalio pristatymas
Vaida Vaitkutė Eidimtienė (kraštovaizdžio architektė, lektorė) „Aplinkos planavimo metodai ir praktika, pagrįsta visuomenės dalyvavimu. Skandinavijos šalių patirtis“.
Algimantas Grigas (architektas) „Kurti aplinką kurti“.
Tadas Šimkus (dailininkas) „Gatvės menas kaip gerbūvio priemonė“.
Tautvydas Gurskas (agronomas, landšafto projektų vadovas) „Sodininkystė ir daržininkystė miesto kieme“.
Ingrida Vainauskienė (Lietuvos želdintojų ir dekoratyvinių augalų augintojų asociacija) ir Reda Kazokevičienė (želdynų dizainerė) „Augalų, tinkamų miesto želdynams, bendruomenės kiemams, apžvalga“

Po pristatymų vyko pirmasis projekto „Kiemas Nr. 1“ susitikimas ir  pasitarimas su vietos bendruomene.