Rugsėjo 21 d. MAGENTA konferencijos tikslas – Europos žalioji sostinė Kaunas

Square

Rugsėjo 21 d. Žalgirio arenos amfiteatre –  tarptautinė landšafto dizaino konferencija „Nature. Human. City“
Bendradarbiaujant su agentūra „Bluma“ ir Institut français de Lituanie].

***

Dėl neatidėliotinų ir didėjančių klimato kaitos iššūkių miestuose, karščio salų, potvynių, nykstančios biologinės įvairovės, didėjančios oro ir vandens taršos, bei pasaulinės pandemijos pasekmių, turime, kaip specialistai ir miesto gyventojai, keisti savo principus ir prioritetus.

Siekdami įveikti šiuos iššūkius, vis daugiau miestų visame pasaulyje jau atsigręžė į gamtos teikiamas naudas, sėkmingai integruodami žaliąsias miestų vystymosi strategijas, kurios teikia ekonominę, socialinę, ekologinę ir sveikatos naudą gyventojams bei miestų ekosistemoms. Šiandien gyvename ant transformacinio proveržio slenksčio ir tos savivaldybės, kurios dabar imsis lyderystės pozicijų, užtikrins savo sėkmę ir gerovę ateityje.

Konferencijos GAMTA. ŽMOGUS. MIESTAS. tikslas yra supažindinti Kauno miesto bendruomenę, verslą bei įvairių sričių ekspertus su žaliosios infrastruktūros tema, pasidalinti inovatyviais žalinimo įrankiais ir praktikomis iš Jungtinės Karalystės, Austrijos, Suomijos, Prancūzijos, bei sukurti terpę diskusijai apie Kauno galimybes pritaikyti ir išnaudoti žaliosios infrastruktūros potencialą tvarios miesto ateities kūrimui.

***

Daugiau informacijos ir registracija – čia

 

***

Foto: Kaunas 2022 | Martynas Plepys